Van debat tot film

Studium Generale

Het bureau heeft tot taak de maatschappelijke, intellectuele en culturele vorming van studenten te bevorderen. In samenwerking met studenten organiseert SG lezingen, discussies, concerten, tentoonstellingen, excursies, theater- en filmvoorstellingen en workshops voor studenten. Daarnaast heeft SG de taak de culturele rol van de universiteit in de stad en de regio te versterken en de studentenamateurkunst te bevorderen.

Waar is

Het grootste deel van de SG activiteiten speelt zich af op de volgende locaties:
 

  • De Blauwe Zaal in het Auditorium (lezingen, debatten en live-interviews)
  • Het Gaslab (theatervoorstellingen, concerten, landenavonden, workshops en speciale programma's)
  • Filmhuis De Zwarte Doos (films en documentaires)
  • Kunstuitleen, Auditorium -1.36 (kunstuitleen voor medewerkers)
  • incidenteel ook Kennispoort

Enkele programma's spelen zich af in de stad, zoals het Science Café (boekhandel Van Piere, Nieuwe Emmasingel 44).


Bestuurscommissie

De Bestuurscommissie van is eindverantwoordelijk voor het programmabeleid van SG. De commissie bestaat uit prof.dr.ir. Yvonne de Kort (voorzitter), prof.dr.ir. Anthonie Meijers, ir. MBA Corinne Jongeneelen, prof.dr.ir. Jom Luiten, dr. Lucas Asselbergs (secretaris) en Ilona den Hartog, Emma Munnig Schmidt, Jessica Vermeer, Karel Moeskops en Evelien Schumacher (student-leden).
Programmacommissies

Contacten opbouwen - vrienden maken - presenteren - blik verbreden- bands boeken- aan je cv werken - festival organiseren - op een podium staan - jezelf ontplooien?

is geregeld op zoek naar meedenkers/werkers voor de diverse commissies.

Studeren is toch meer dan studeren alleen?

Als het je wat lijkt, maak dan een afspraak of kom langs bij Bureau , kamer 2.02, Auditorium, bel 2474900, of mail naar studium.generale@tue.nl.

Het Bureau is geopend van maandag t/m donderdag van 9.00 tot 17.00 uur.

kent de volgende commissies

Filmcommissie - contactpersoon Corine Bolwerk

Theatercommissie - contactpersoon Corine Bolwerk

Muziekcommissie -  contactpersoon David Ernst

Tentoonstellingcommissie - contactpersoon Anna Houwen

Lezing, debat, interview: Heb je een goed idee voor een lezing, debat of live-interview laat het ons weten. Wij vinden het altijd leuk te horen welke onderwerpen jullie als studenten interessant vinden en welke gastsprekers jullie graag eens op de TU/e zouden zien. En een eigen activieve rol in de organisatie van zo'n activiteit kan daarbij zeker - Contactpersonen: Marle de Jonge en Gijs van de Sande.

Samenwerking met verenigingen: Ja, doen wij ook! Studentenverenigingen, studieverenigingen en alle andere studentenclubs, jullie zijn bij ons van harte welkom. Ook hier geldt: heb je een goed idee, klop gewoon ff aan bij SG. Samenwerken is bij ons ook echt samenwerken en dat leidt altijd tot fantastische activiteiten.Studia Generalia elders in Nederland

Op alle universiteiten in Nederland en op een toenemend aantal Hogescholen is een actief. Hoewel de omvang en inhoud van het programma per stad soms sterk verschilt, hebben deze Studia Generalia dezelfde missie.

Bijna alle Studia Generalia maken hun programma via hun eigen website bekend. Ga voor een overzicht naar Nederland