Wednesday 8 March

Behind the Telescopes

20.30 – 22.10 hrs

Lees meer

Woensdag 15 maart

100 jaar De Stijl

20.30 – 22.00 uur

Lees meer

Thursday 23 March

Lego Piano

20.30 hr

Jeroen van Veen
Lees meer

Thursday 30 March

Super Silent Disco

21.00 – 1.00 hrs

Lees meer

Wednesday 5 April

The Great Communicators

20.30 hrs

Support act: Goddammit M
Lees meer

Wednesday 8 March
20.30 – 22.10 hrs

Behind the Telescopes

Locatie: Gaslab

Harpiste Lavinia Meijer en animatiekunstenaar Aimée de Jongh ontmoetten elkaar tijdens een uitzending van De Wereld Draait Door, waar Lavinia live de muziek verzorgde bij een korte animatiefilm van Aimée. Het klikte zo goed dat de twee samen de film Behind the Telescopes hebben ontwikkeld, waarbij de prachtige animaties van Aimée samenkomen met de muziek van Lavinia. Er is werk te horen van Philip Glass, Nils Frahm en Ólafur Arnalds, maar Lavinia heeft ook enkele stukken speciaal voor de film gecomponeerd. Ze deelt daarbij het podium met sound designer Arthur Antoine. Na de film is er tijd voor vragen uit het publiek.

Het jonge meisje Lyra droomt ervan om astronaut te worden. Op een dag wordt ze uitverkoren om een ruimtereis te maken naar dezelfde planeet, die haar vader jaren ervoor fataal werd. Haar grote hoop is om daar leven te ontdekken en een ideale nieuwe wereld te creëren. In deze meeslepende en ontroerende multimediale voorstelling wordt het publiek onderdeel van een filmische en muzikale zoektocht.

Voor Behind the Telescopes schreef Lavinia voor het eerst een eigen fictief verhaal, gebaseerd op gebeurtenissen uit de afgelopen jaren: In het najaar van 2015 trad ze op voor Syrische vluchtelingen in Nederland. In diezelfde periode werd water op Mars ontdekt. Voor Meijer raakten beide gebeurtenissen aan de zoektocht naar een beter leven, toen, vandaag én in de toekomst.

Aimée de Jongh (1988) is animator, illustratrice en striptekenares, het meest bekend van haar dagelijkse humorstrip ‘Snippers’ in Dagblad Metro. Zo maakte ze een videoclip voor zangeres Wende Snijders en werkte ze eerder samen met Lavinia Meijer en Marc-Marie Huijbregts voor het programma De Wereld Draait Door. ‘Behind the telescopes’ is haar langste animatiefilm tot nu toe.

Lavinia Meijer (1983), winnares van de Nederlandse Muziekprijs 2009, is een van de meest veelzijdige harpisten van deze tijd. Na haar debuut in Carnegie Hall in New York in 2007 wordt ze regelmatig uitgenodigd om als soliste op te treden in Europa, Azië en Amerika. Ze werkte samen met bekende componisten als Philip Glass (Koyaanisqatsi, the Hours) en Ludovico Einaudi (Intouchables, Black Swan) en deelde ook met de legendarische Iggy Pop het podium. Haar albums worden wereldwijd uitgebracht en zijn bekroond met een Edison Award en een gouden-en platina-status.

 

Studenten gratis, anderen betalen €5,-
Om te reserveren klik hier