Donderdag 24 april

Flip en de Noormannen

20.30 uur zaal open, 21.

Lees meer

Donderdag 8 mei

De Kleine Prijs van Nederland - Bandwedstrijd

20.00 – 23.30 uur

Lees meer

Vr 9, za 10, zo 11 mei

Maakbare Liefde

21.30 uur

Lees meer

Donderdag 15 mei

Yes Jazz: BadBadNotGood

20.30 uur

Lees meer

Donderdag 22 mei

1000 years of Music

20.00 uur

Lees meer

Donderdag 5 juni

Ja!pan Festival

15.00-23.30 uur

Lees meer

Donderdag 24 april
20.30 uur zaal open, 21.00 uur Concert

Flip en de Noormannen

Locatie: Gaslab

Flip Noorman (1988) is de speelman met het gescheurde gezicht. Het plotseling opkomen van de aandoening Bellse Parese zorgde ervoor dat zijn gezicht van het ene op het andere moment een tweedeling kende: de linkerkant was door een ontstoken zenuw tijdelijk verlamd geraakt en weigerde nog langer te doen wat van hem gevraagd werd, terwijl de rechterkant nog braaf in de pas liep. Twee helften, twee affecten en één album waarop allebei de kanten gehoord willen horen.

Op Flips debuutplaat Bellse Parese (Bastaard Platen, 2013) wordt de luisteraar met zijn neus op de feiten gedrukt: de geïnfecteerde schreeuwpoëet en de minnaar van het vrouwenhart zijn tot elkaar veroordeeld en niet van plan elkaar de ruimte te geven.

Met groot gevoel voor taal brengt Flip Noorman met zijn Bellse Parese een opvallend album dat meer is dan een verslag van een vervelende aandoening. Ook muzikaal zet Flip zichzelf pontificaal op de kaart. Als een ware slavendrijver jaagt Flip de luisteraar door zijn wereld waarin Boudewijn de Groot en Tom Waits een vreemd soort huwelijk aan zijn gegaan. Maar welke namen ook komen bovendrijven, tijdens het luisteren van Bellse Parese kan er geen twijfel over bestaan: dit is Flip Noorman en dit is zijn verhaal.

Lees hier een interview

 


Reserveren via www.tue.nl/sg
Studenten gratis, anderen betalen 5 euro